Over mij

Wie

Mijn naam is Liane Caspers M Sen. Ik woon in Velp met mijn twee jonge kinderen Duuk & Raf. 

Wat & Waarom

DURF!

Ik kom uit een groot gezin en was altijd bezig met mijn broertjes, de kleine kinderen uit de buurt en met oppassen. Als klein meisje zei ik dan ook dat ik later iets wilde gaan doen met kinderen. Ik vond het heerlijk om lekker creatief bezig te zijn met tekenen, schilderen en knutselen.

Na de middelbare school heb ik nog even nagedacht over de kunstacademie, maar het werd toch de PABO. Iets met kinderen ;-) In 2002 ben ik afgestudeerd en sindsdien ben ik werkzaam in het basisonderwijs. In al deze jaren heb ik verschillende jaargroepen lesgegeven. Hierdoor heb ik kennis opgedaan van de leerlijnen van de verschillende jaargroepen.  Naast allerlei cursussen en onderwijsvernieuwingen heb ik verschillende opleidingen gevolgd, zoals een 'Master Special Educational Needs' en 'Leraar Nederlands voor anderstaligen in het basisonderwijs'.

 

Het creatieve in mij bleef natuurlijk ook. In mijn huis realiseerde ik een klein atelier, waar ik lekker rustig kan tekenen, schilderen of allerlei andere dingen kan maken.  Daarbij vind ik het belangrijk om ook oude materialen te gebruiken. Zo schilder ik op afvalhout en gebruik ik oude kralen van een ketting om een sleutelhanger te maken. 

 

Al een aantal jaren zie ik in het onderwijs dat er steeds meer aan leerlingen wordt gevraagd en dat er weinig tijd is voor de creatieve vakken. Ik zie leerlingen die moeite hebben met hun schoolwerk, weinig zelfvertrouwen hebben en juist stralen als ze mogen knutselen, tekenen of schilderen. Het idee om leerlingen verder te helpen met hun schoolwerk door niet alleen extra ondersteuning te bieden maar juist ook zelfvertrouwen op te bouwen en een ruimte te bieden waar ze hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen, waar hun zelfvertrouwen zeker van groeit spookte al een tijdje door mijn hoofd. Alleen de durf om de stap te zetten ontbrak. Tot nu toe! 

 

Ik doe het! Ik start een bedrijf waarin ik mijn passies kan combineren en verbinden. KINDEREN & CREATIVITEIT. 

Op dit moment combineer ik mijn bedrijf met mijn baan als leerkracht. Ik werk nog drie dagen op een basisschool in Arnhem. 

In de toekomst hoop ik mij helemaal te kunnen richten op Studio Lietje.